SnjezanaRistic

Ali se spomnite vaših sanj iz otroštva?

Kot otroci smo imeli velike sanje o tem, kako bomo živeli, ko bomo odrasli. Fantazirali smo o astronavtih, balerinkah, svetovno znanih igralcih ali pevcih, morda nogometaših, zdravnikih, učiteljih in podobno. Potem, počasi, se je večina od njih sčasoma razpršila zaradi vpliva staršev in ljudi, ki so nam blizu, in drugih okoliščin, ki so daleč izven našega dosega. Sanjala sem, da bi bila prevajalka ali arheologinja, toda starši so mi razložili, da kot prevajalka nimam kaj početi (to je bilo pred skoraj 70 leti, ko si moral izpolnjevati dodatne zahteve za prevajalca) in da je poklic arheologa nekaj pustolovskega in nevarnega. Želeli so, da postanem zdravnica ali vsaj ekonomistka. Da, želeli so tisto, kar so mislili, da je najboljša možnost za njihovega otroka. Katere možnosti so starši vam ponudili kot varne in udobne?

In tako sem končala v ekonomiji in svoje sanje prekrila z debelo plastjo prahu vsakdanjega življenja. Toda nekaj, česar dolgo nisem vedela je, da sanje ne obupajo. Lahko jih skrijemo pred svetom in pred nami, vendar ne obupajo in v trenutku, ko jih nagovorite, živahno skočijo, kot da bi bili stari pet ali šest let.

Zato tudi kot odrasli ne smemo nehati sanjati ali prestati s poskusi da bi jih uresničli. Ni mogoče zanikati, da je to izziv, čakanje in upanje pa sta lahko še težja. In prav ta teža upanja in čakanja je včasih nujen del življenja, ki nam pomaga rasti in zoreti.

Vsi imamo okoliščine, zaradi katerih je težko uspeti. Večina ljudi ne ve, morda tudi vi ne, da nihče od nas bi ne imel sanj, če bi ne imeli tudi vsega potrebnega za njihovo uresničitev. V vsakem trenutku imamo na voljo vse, kar je potrebno, da jih uresničimo, oziroma dostop do potrebnih resursov za njihovo uresničitev.  Morda zmajujete z glavo v neveri, vendar poskušajte biti odprti za nove ideje o tem, kako uresničiti svoje sanje, ne glede na to, kako "velike" so ali koliko časa, morda desetletja, čepijo skrite v vas.

Vem, kako težko in osamljeno je ohraniti svoje sanje žive.

Zato sem danes tu, da vam ponudimo potrebno motivacijo in pet nasvetov, ki vam bodo pomagali da uresničite svoje sanje.


Nehajte iskati izgovore

Ljudje ne obupajo nad svojimi sanjami zato, ker nimajo pravih veščin, podpore ali motivacije. Obupajo, ker se bojijo neuspeha. Doseganje sanj ni isto kot doseganje ciljev. Sanje so nekaj, česar še niste doživeli in ni jasne poti, za cilje, ki jih natančno poznate, tudi če so pomembni in dolgoročni, veste kaj, kdaj in kako storiti.

Strah pred neuspehom je normalna človeška reakcija. Vsi se bojijo, toda samo tisti z dovolj zaupanja in poguma prevzamejo tveganje in sčasoma uspejo.

Eden od trikov je, da na neuspeh gledate kot na povratno informacijo, učno izkušnjo. Uporabite ga, da bolje razumete, kaj ne storiti, in se pripravite na naslednji poskus.


Ukrepajte

Sanjski del je preprost, zabaven in vznemirljiv. Toda to vas ne bo pripeljalo nikamor. Ustvarjanje jasne vizije vaših sanj je resen posel in nima nič opraviti s sanjarjenjem in fantaziranjem. Jasna vizija je tista moč, ki vam bo pomagala da delujete, tudi če to pomeni, da izstopite iz svoje cone udobja. Pravzaprav boste morali narediti ogromen korak iz svoje cone udobja, ki lahko v praksi izgleda kot le ena objava v spletnem dnevniku ali sprememba pričeske?!

Eden od načinov, če želite, da je pot do uresničitve vaših sanj čim bolj jasna in predvidljiva, je, da postavljate vprašanja. Poiščite strokovnjake na izbranem področju, ki vam bodo pri tem pomagali.

Ne pozabite, da ni neumnih vprašanj. Naj vam ne bo nerodno če ste z določeno temo manj seznanjeni kot so strokovnjaki. Nekoč so bili tudi oni na vašem mestu in trdo so delali, da so prišli tja, kjer so. In tudi vi boste nekoč.


Neposredno se soočite z ovirami

Venus Williams je nekoč rekla: "Ne osredotočam se na to s čem se borim. Osredotočam se na svoje cilje in poskušam prezreti ostalo."

Če svojo energijo vložite v ustvarjanje sanj in se trudite da bi jih dosegli, ne boste imeli časa, da bi vas skrbele ovire na vaši poti ali ljudi, ki vas poskušajo odvrniti od vaših sanj.

Potem, ko pride nekaj, česar absolutno ne morete prezreti, boste imeli dovolj volje in odločnosti, da to spremenite.

Več vrednosti boste dali doseganju svojih sanj kot možnosti, da bi vas karkoli iztirilo ali vrglo s poti.


Bodite odgovorni

To so vaše sanje. Vi ste edini, ki jih lahko uresničite. Poleg tega se nihče ne bo nikoli počutil tako strastno do vaših sanj kot vi, saj so vsi ostali zaposleni z lovom na svoje sanje.

Vložite dovolj časa in truda, da jih uresničite. Vaše sanje niso samo za vas, ampak za vse ljudi, ki bodo na koncu imeli koristi od vaših idej, ko bodo postale resnične.

Ni pomembno, ali so vaše sanje tako velike kot lastništvo nacionalne trgovske verige ali "majhne", kot je gojenje zdrave zelenjave na svojem vrtu. Pomembno si je zapomniti, da so to vaše sanje in da vas osrečujejo. Zato uživajte v potovanju in verjemite, da se bodo z vlaganjem vaše energije, znanja in veščin v njihovo uresničevanje, stvari sčasoma izšle.Dajte jim čas

Vsi si želimo čim prej doseči uspeh, bogastvo in slavo. Toda življenje ne deluje tako.

Velikokrat ljudje sabotirajo svoje sanje, ker želijo hitro napredovati in najti bližnjice ter v tem hitenju pozabijo zgraditi močne temelje za svoje sanje. Običajno najboljše sanje terjajo največ časa in ne glede na to, kako močno se trudite, ne boste našli preprostega načina, da jih dosežete.

Toda ko pridete tja, boste spoznali, da so bile vredne vsake kapljice krvi, znoja in solza. Samo dovolj dolgo morate verjeti vase in se tega držite do konca. Eleanor Roosevelt je dejala: "Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj."


To je bilo 5 preprostih nasvetov, kako slediti svojim sanjam in kot je rekel neki modri človek, preprosto ni lahko. Gradnja življenjskih sanj je vaša vseživljenjska služba. Gradnja je spretnost in tudi gradnja sanj je veščina in veščin se lahko naučimo!


Kako zgraditi svoje sanje na dokazan, zanesljiv in ponovljiv način, lahko izveste v neprecenljivem programu DreamBuilder. Lahko ga študirate v angleščini, hrvaščini, slovenščini in makedonščini s pomočjo certificiranih, transformativnih DBS coach-ev, ki te učinkovite strategije uporabljajo v svojem življenju in dosegajo neverjetne rezultate.

Kliknite in že danes stopite na trasirano pot doseganja svojih življenjskih sanj.


Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To su moji pokloni za vas, sa željom da vam pomognem manifestirati takav život, kakvog želite i koji vas pripada!

Hvala vam za komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici