Ne običavam objavljivati nedjeljom, ali... danas je prvi Dan proljeća!!!! A usto i međunarodni Dan sreće!

Međunarodni Dan sreće

Uistinu se nadam, da vam je sretan, bez obzirna na moguće situacije i događaje. Meni je svakako prekrasan, pogotovo što je nastavak prekrasne, radne noći, odnosno, noćnog vikenda 😊

Kako ja gradim svoje sretne dane, bez obzira na sve, što se oko mene dešava?

Evo recepta:

Sve u životu, od izgradnje visoke zgrade do zaključenja posla, zahtijeva čvrste temelje, ili će se raspasti.

Ako određene stvari nisu na mjestu, nećete moći podržati sve ostale stvari koje želite postići.

Želimo da taj temelj i podrška budu čvrsti. Želimo da taj temelj i potpora budu od armiranog beton s čeličnim šipkama, a ne od balsa drveta (najlakše drvo na svijetu).

Želimo stvoriti najbolje temelje za brže i točnije manifestiranje stvari, koje želite.

5 nabrojanih praksi, ne samo da su promijenile moj osobni život, već su i eksponencijalno promijenile moj posao, što je rezultiralo većom zaradom, pomaganjem većem broju ljudi, koji su posljedično također promijenili svoj osobni i poslovni život i sve skupa rezultira i većom zabavom. Život VOLI zabavu.

Evo, 5 djelotvornih, svakodnevnih praksi, koje vam zajamčeno mijenjaju život

1) “ŠTO”: Vaše vrijednosti (Tko sam ja? Što ja želim? )

 • Osobne vrijednosti
 • Vrijednosti davanja
 • Iskustvene vrijednosti
 • Vrijednosti primanja

Ovo su vaše 4 kor-vrijednosti, o kojima se ne može pregovarati. Možete ih mijenjati svakodnevno, tjedno, mjesečno … ali kada svakodnevno vršite njihovu inventuru, one djeluju kao putokazi koji vam omogućuju ne samo donošenje brzih odluka, već i povratak u vaš “centar” kada se nađete izvan svoje zone udobnosti.

2) “TKO”: Pitajte i privucite

 • Kako mogu biti na usluzi?
 • Znate li nekoga tko mi može pomoći?

Razmislite o tome: ako napravite jedan dodatni zahtjev dnevno, sa konverzijom od oko 10 posto, tada imate svaki mjesec, bar tri osobe, koje će vam pružiti pogodnosti, koje bi vam inače nedostajale.

3) “KAKO”: Proučite svoj kalendar

 • Proučite stvari koje ste planirali za taj dan. Za zadatke koje redovito planirate, istražite kako ih možete učinkovitije odraditi.
 • Proučite “bijeli prostor” koji se nalazi u vašem kalendaru (tj. vrijeme kada nemate ništa planirano). Razumijevanje toga, gdje se nalazi vaš “bijeli prostor” u kalendaru, omogućuje vam da se prilagodite neočekivanim događajima i što je još važnije, osigurava vam, da ste dostupni onima koji su vam najvažniji (obitelji i prijateljima) – ova JEDNA stvar, je već dovoljna da vam potpuno promijeni život!

4) “KADA”: Učinite to sada (određivanje prioriteta)

 • Organizirajte direktorij za podsjećivanje.(ljudi smo jakoooo zaboravni) To može biti e-pošta, govorna pošta, SMS poruke ili samoljepljivi listići u „Uradi sada“ mapi, za određivanje i održavanje prioriteta na onome, što vam je od veće važnosti. (na internetu imate bezbroj aplikacija, koje vam mogu poslužiti u tu svrhu)
 • Ako je nešto važno, ali nije hitno: planirajte to, zakažite to u svom kalendaru. Dajte si rok!
 • Za nešto što je hitno, ali ne i važno: delegirajte to. Vjerujte svom timu ili članovima obitelji, da će se pobrinuti za to.
 • Konačno, ako nešto nije hitno i nije važno, smislite način, kako ga odmah-sada, eliminirati! Zapitajte se, “Je li to vrijedno mog vremena”?

5) “ZAŠTO”: Praksa uklanjanja straha

 • Prepoznajte kada djelujete iz ega/straha
 • Zaustavite se, duboko izdahnite i dok udišete, sjetite se vaših “što” (vrijednosti)
 • Što smo manje uplašeni, bit će nam bolje.
 • Uklonite sve misli o oskudici. Strah je izobličenje i korozija čak i najsnažnijeg svjetla, ljubavi i lekcija, koje ćete ikada naučiti.

Malo više o napisanom, govorit ću sutra, ponedjeljak, 21.3.2022 u 19h u našoj srčanoj FB grupi Manifestacija u praksi u redovnoj rubrici u kojoj odgovaram na vaša pitanja na temu svjesnog manifestiranja. Bit ćete više nego dobrodošli i srdačno dočekani, ako kliknete na link: https://www.facebook.com/groups/manifestacija i poslušate odgovor na pitanje jedne članice: „Kako ostati motivirana u najtežim trenucima?“

Zakoračite radosno i odvažno u novi dan i novo proljeće