SnjezanaRistic

4 koraka do oblikovanja vama djelotvornih afirmacija

4 koraka do djelotvornih afirmacija

Vjerojatno ste čuli za Zakon privlačnosti i koju moć afirmacije nose u sebi, kako bi vam pomogle privući i izvući ono što želite od života. Kada se usredotočite na pozitivne misli, možete okrenuti negativna uvjerenja, osjećaje i stavove koji su vas (do sada), sprječavali da živite svoj najbolji život. 

Afirmacije su toliko moćne da je veoma bitno, da ih pravilno postavite jer u suprotnom, ta se njihova moć može okrenuti suprotno vašim željama. Oblikovanje pravih i istinskih potvrdnih izjava za vas i vašu situaciju, stoga nije ni lako ni jednostavno. Samo na primjer: želite idealnog partnera, nekoga, sa kime želite podijeliti svoje najskrovitije misli, želje i potrebe i takve osobe nema, pa nema, ali vi uvijek iznova ponavljate, „ja sam sretan-na uz mog idealnog životnog suputnika“. Iako je ta afirmacija dobro oblikovana i pozitivno usmjerena, ona možda u vama pobuđuje ili produbljuje osjećaj usamljenosti, neizvedivosti, nemogućnosti i slične osjećaje, koji onda vode ka još neprijatnijim osjećajima nedostatnosti i beznađa, jer nije prilagođena i usklađena sa vašom specifičnom situacijom i vašem jedinstvenom sistemu uvjerenja!!  Slično je i sa afirmacija o novcu i bogatstvu, dok u džepu nemate ni novčića ili afirmacije o zdravlju, a provodite dane po čekaonicama u bolnicama, bilo za vas ili nekog vašeg voljenog. Svakako da je svaki pokušaj upotrebe afirmacija kao alata za ostvarivanje boljeg, radosnijeg, slobodnijeg života, itekako vrijedan i pohvalan, to je tek prvi korak, kojeg onda treba produžiti u strumo koračanje ka željenom cilju. I to je trenutak, kada trebate izabrati i oblikovati takve afirmacije, koje će podupirati i potvrđivati vaše najviše dobro.

Djelotvorne afirmacije su one afirmacije, koje podpupiru i usmjeravaju vašu energiju u pravcu ostvarivanja vaših snova i precizno su usklađene sa vašom specifičnom situacijom i vašim jedinstvenim sustavom uvjerenja - paradigmi!

Evo četiri koraka, koja sam pripremila za vas, a koja možete slijediti kako biste bili sigurni da vam vaše afirmacije pristaju poput rukavice.


1. KORAK

  • Zgrabite vaša negativna uvjerenja za rogove

Zgrabite vaša negativna uvjerenja za rogove

Sada je vrijeme da identificirate i suočite se s onim negativnim uvjerenjima koja vas koče. Koje su poruke koje su vam ostale  od djetinjstva? Neki od najčešćih su da niste dovoljno pametni ili nikada niste bili dobri u matematici / pisanju / javnom govoru / zauzimanju za sebe. Ili naivčina 'Uvijek zabrljam stvari.' Zbog  tih se uvjerenja osjećate loše i vrijeme je da ih pogledate u oči i kažete im da prošetaju. Možete im to slobodno reći u svom žargonu, kao recimo, „ko te šiša“ 🤣i slično. Važno je da znaju, da ste ozbiljni i odlučni.


P.S. kad smo već kod rogova, u Istri smo ponosni na naše boškarine, volove, čiji rogovi mogu imati raspon i do 2 metra. Obično imaju na krajevima kugle iz mjedi, jer je njihova snaga tolika, da i nehotice mogu ozbiljno provrijedit svog vlasnika. Zato, nemojte hvatati boškarina za rogove, već samo ona vaša uvjerenja, koja vam ne koriste više, a znaju ubosti baš kao pravi rogovi. 
Avtor: Boris Orel – To gradivo je pod sklicno številko marezige/f0000004162 dostopno na spletnih straneh Slovenskega etnografskega muzeja.; licenca: Javna domena; URL: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32877948


2. KORAK

  • Zapišite svoj skup negativnih uvjerenja (paradigmi) 

Zapišite svoj skup negativnih uvjerenja (paradigme)

Nakon što razradite svoj negativni scenarij načina razmišljanja, budite hrabri i zapišite ih sve, čak i one zbog kojih se migoljite. Zapisivanje ih iz vaše glave i uma, izvlači na hladno svjetlo dana.

Ovo vam možda neće prijati dok to budete radili, ali garantiram vam, da će te se puno, puno bolje osjećati, kada te riječi i misli izvadite iz glave i stavite crno-na-bijelo na indiferentan list papira. Nastavite hrabro čak i ako boli!  

Sada ste spremni za zabavni dio.


3. KORAK

  • Napravite svoj popis suprotnih uvjerenja

Napravite svoj suprotni popis

Kod ovog će te se koraka osjećati puno bolje.  Uzmite svako negativno uvjerenje i zapišite suprotno uvjerenje u drugi stupac vašeg popisa. Budite pažljivi i pobrinite se da je izjava pozitivno oblikovana. Recimo, „nisam dobar u matematici“, oblikujte u „mogu rješavati matematične problem“. To je istinita izjava zar ne? Jer neke matematične probleme znate riješiti! Ako vam se ovo čini preteškim, možete početi s nečim mekšim poput 'Otvoren sam za to, da budem dobar u matematici." Ako imate izazove na području zdravlja, uvjerenje „slabašnog sam zdravlja“ ili sa dolaskom proljeća dolazi i alergija, promijenite u istinitu tvrdnju, „moje tijelo svakodnevno jača“,  jer većina vašeg tijela uistinu jača; ili „ovi proljetni dani, pročišćuju moje dišne puteve i svakim danom sve lakše dišem“. Afirmacije u smislu „ja nisam alergičan“ ili „pelud mi ne smeta“ i sl., upravo potvrđuju alergijske smetnje.

Neka vaša pozitivna izjava bude što jača.


4. KORAK

  • Produbljujte i ponavljajte

Produbljujte i ponavljajte

Moć afirmacija se postepeno duboko ugrađuju u vaš um. A najbolji način za to je da ih ponavljate svaki dan dok vaše afirmacije ne postanu dio vašeg načina razmišljanja.

Izgovarajte ih  naglas pred ogledalom svaki dan. Neka to bude dio vaše rutine, baš kao pranje zuba. Uskoro će te afirmacije biti uvjerenja koja će u vama izgraditi jači stav i povjerenje u sebe i svoje sposobnosti.


Zaključak

Ova četiri koraka su osnova, baš kao i vježbanje bacanja trojki u košarci. Da bi uistinu postali majstor vlastitih, istinskih i djelotvornih afirmacija, potražite dodatne resurse i ozbiljno se posvetite proučavanju djelovanju i namjernoj upotrebi afirmacija u svakodnevnom životu. Afirmacije su dio našeg razmišljanja, ali u većini slučajeva, zbog nepoznavanja i neprepoznavanja njihovog djelovanja, afirmiraju život, koji nije onakav, kakvog bi voljeli imati i živjeti.

Stoga vam idući put, za vas, koji ste u ove proljetne dane, koji donose zov novog života, spremni zavrnuti rukave i još snažnije krenuti u ostvarivanje svojih životnih snova, donosim nekoliko novih resursa i mogućnosti, da vam u tome pomognu.

Do skorog čitanja,

P.S.: POKLONI

P.P.S.: ŽELITE LI PREUZETI SLAJDOVE?

Želite li prenijeti slajdove "4 koraka do vama djelotvornih afirmacija"?

Kliknite na donje dugme i preuzmite:


Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To so moja darila tebi, z željo, da ti pomagam manifestirati takšno življenje, kot si ga želiš in ti pripada!

Hvala za vaš komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
error: Content is protected !!
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici