SnjezanaRistic

12 načina da se okrenete loš dan

Svatko ima tu i tamo loš dan. Svatko ima tu i tamo, jako loš dan. Imate samo dva izbora: možete se pretvarati da je sve u redu ili učiniti nešto, da preokrenete "slab" dan u boljega. Vremenski stroj koji bi zavrtio vrijeme unatrag ne postoji, ali postoji mnogo taktika koje možete primijeniti kako biste svoj dan stavili na zadovoljavajući put. Možda ste ustali na "lijevu nogu", ali još uvijek imate dovoljno vremena da spasite dan i iz njega izvučete nešto lijepo i vrijedno. 

Izvucite maksimum iz dana koji je slabo započeo:

 • Istuširajte se ili okupajte. Vruća kupka bi mogla biti još bolja. Nije važno je li voda topla ili hladna. Već sam osjećaj vode na vašoj koži može promijeniti vaše raspoloženje i perspektivu. Sigurno će vas izvući iz bilo kakvog negativnog razmišljanja.
 • Odspavajte. Kratko drijemanje može vam pružiti priliku da dan započnete svježim stavom.
 •  
 • Razgovarajte s prijateljem. Znate onog prijatelja, koji vas uvijek može razveseliti? nazovite ga i dopustite mu da izvede svoju magiju. Vjerojatno umire od želje da mu se javite.
 • Eliminirajte nešto iz svog rasporeda. Odredite najmanje značajnu stvar u svom rasporedu i ispustite je. Jednom kada dan započne na pogrešnoj nozi, postizanje svega na vašem popisu obveza može se činiti beznadnim. Dajte si malo nade.
 •  
 • Provedite vrijeme s kućnim ljubimcem. Možda ćete se osjećati bolje gledajući lijeno lebedenje vaše zlatne ribice ili sporo žurenje vaše kornjače 🐢Maženje vašeg psa ili mačke, moglo bi biti još učinkovitije.  

 
   
 • Nasmijte se. Pogledajte smiješan film. Pročitajte nekoliko šala. Dobro iskoristite YouTube. Neka žena je izliječila raka gledajući 3 mjeseca smiješne filmove i skečeve - istinita priča.
 • Slušajte glazbu od koje se osjećate bolje. Već znate koja vam pjesma uvijek izmami osmijeh. Poslušajte. Zapravo, izradite popis pjesama koje možete u trenutku naći i poslušati.  Držite ih pri ruci. Vaš mobitel može biti savršeno mjesto za pohranu.
 • Idite na trčanje. Bilo koja vrsta vježbe će učiniti da se osjećate bolje. Dižite utege ili igrajte tenis. Neka vam se pojača krvotok i rad pluća, samo ne pretjerujte. Krenite mijesti kruh, ali tako da pod zaškripi pod vašim nogama; ili nacijepajte drva; ili oribajte pod. Sve dok ne pretjerate, sigurno ćete imati pozitivniji pogled na svoj dan.
 • Stvorite popis zahvalnosti. Kada se osjećate loše, velika je vjerojatnost da ste previše usredotočeni na one dijelove svog života koje doživljavate negativno. Obratite pažnju na nešto pozitivno. Napravite popis dobrih stvari i podsjetite se koliko je vaš život već sjajan.
 • Pogledajte neke fotografije. Izvucite srednjoškolski godišnjak ili pogledajte fotografije svojih prijatelja na Facebooku. Podsjetite se kako ste vi i vaša braća i sestre izgledali prije 30 godina. Na telefonu držite nekoliko fotografija koje vas uvijek nasmiju.
 • Uzmite malo čokolade. Čokolada je učinkovit način za poboljšanje raspoloženja. Tamna čokolada je čak i dobra za vas! Loš dan nije izgovor da pojedete pola kilograma čokolade, ali nekoliko malih zalogaja moglo bi biti rješenje za vaš loš dan.
 • Razmišljanje. Meditacija je postala popularno rješenje za stres. Mnoge velike tvrtke čak dodaju sobe za meditaciju na radna mjesta. Redovita meditacija može uvelike podići vaše raspoloženje i ojačati vaš fokus. Dovoljno je tek 5-10 minuta.
 

Zapamtite da ono što se čini kao loš dan može biti samo loša minuta koja vam je pokvarila perspektivu. Čini se da se loši dani događaju nasumično, ali to ne znači da morate patiti zbog toga. Možete preokrenuti dan iz "lošeg" u "odličnog", jer ionako dani nisu ni loši ni dobri, već je to sam Život, koji vas vodi naprijed i naviše, a naša mišljenje je to, koje ih čini dobrim ili lošim. Duboko udahnite i iskoristite to najbolje što možete. 

 

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To so moja darila tebi, z željo, da ti pomagam manifestirati takšno življenje, kot si ga želiš in ti pripada!

Hvala za vaš komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici