SnjezanaRistic

Vsakdo ima tu in tam slab dan. Vsakdo ima tu in tam, tudi zelo slab dan. Na voljo imate samo dve možnosti: lahko se pretvarjate da je vse v redu, ali pa naredite nekaj, da obrnete dan. Časovni stroj, ki bi zavrtel čas nazaj ne obstaja, vendar obstaja veliko taktik, ki jih lahko uporabite, da svoj dan postavite na bolj zadovoljivo pot. Morda ste vstali na "levi nogi", vendar je še vedno čas, da rešite dan in iz njega izvlečete nekaj lepega in vrednega.


Kar najbolje izkoristite dan, ki se je slabo začel:

 • Tuširajte se ali kopajte. Vroča kopel je lahko še boljša. Ni pomembno, ali je voda vroča ali hladna. Samo občutek vode na koži lahko spremeni vaše razpoloženje in perspektivo. Zagotovo vas bo iztrgal iz kakršnega koli negativnega razmišljanja.
 • Zadremajte. Kratek dremež vam lahko da priložnost, da znova začnete dan s svežim odnosom.
 •  Pogovorite se s prijateljem. Poznate tistega prijatelja, ki vas lahko vedno razveseli? Pokličite ga in mu dovolite, da izvede svojo čarovnijo. Verjetno tako ali tako umira, da bi se slišal z vami.
 • Odstranite nekaj iz urnika. Določite najmanj pomembno stvar na svojem urniku in jo črtajte. Ko enkrat začnete dan na napačni nogi, se vam doseganje vsega na vašem seznamu opravil lahko zazdi brezupno. Dajte si nekaj upanja.
   
 • Preživite čas s hišnim ljubljenčkom. Morda se boste počutili bolje, ko boste opazovali lenobno plavanje vaših zlatih ribic, ali počasno sprehajanje vaše želve, vendar je božanje psa ali mačke lahko še učinkovitejše.


 • Nasmejte se. Oglejte si smešen film. Preberite nekaj šal. Dobro izkoristite YouTube. Ena gospa je na ta način pozdravila raka - resnična zgodba! 3 mesece smejanja!
 • Poslušajte glasbo, zaradi katere se počutite bolje. Že veste, katera pesem vas vedno nasmeji. Prisluhnite. Pravzaprav ustvarite seznam predvajanja skladb, ki jih lahko takoj poslušate. Imejte jih pri roki. Vaš mobilni telefon je morda popolna lokacija za shranjevanje tega podpornega seznama.
 • Pojdite na tek. Vsaka vrsta telesne vadbe vas bo dvignila. Dvignite nekaj uteži ali igrajte tenis. Naj vam požene kri in razširi pljuča. Dokler ne pretiravate, boste zagotovo imeli bolj pozitiven pogled na svoj dan. Če ne marate vadbe, umesite kruh in ga tako močno gnetite, da zaškripljejo tla pod nogami; naredite generalko v saj enem prostoru v hiši; karkoli, kar bo od vas zahtevalo fizični napor in se ob tem početju, če je potrebno, tudi na silo pripravite, da poiščete razlog za hvaležnost.
 • Ustvarite seznam hvaležnosti. Ko se počutite potrto, obstaja velika verjetnost, da ste preveč osredotočeni na dele svojega življenja, ki jih zaznavate kot negativne. Usmerite pozornost na nekaj pozitivnega. Naredite seznam dobrih stvari in se spomnite, kako čudovito je že vaše življenje.
 • Oglejte si nekaj fotografij. Izvlecite svoj srednješolski letopis ali si oglejte fotografije prijateljev na Facebooku. Spomnite se, kako ste izgledali vi in vaši bratje in sestre pred 30 leti. V telefonu imejte nekaj fotografij, zaradi katerih se vedno nasmehnete.
 • Popijte čokolado. Čokolada je učinkovit način za izboljšanje razpoloženja. Temna čokolada je celo dobra za vas! Slab dan ni izgovor, da bi pojedli kilogram čokolade, toda nekaj majhnih ugrizov je lahko rešitev za vaš slab dan.
 • Meditirajte. Meditacija je postala priljubljena rešitev stresa. Mnoga velika podjetja celo namenjajo posebne prostore za meditacijo v svojih poslopjih. Redna meditacija lahko močno dvigne vaše razpoloženje in okrepi vašo osredotočenost. Že 10 minut meditiranja je dovolj da se sprostite in napolnite z svežo energijo.
 

Ne pozabite, da je to, kar se zdi slab dan, morda le slaba minuta, ki je ogrozila vašo perspektivo. Zdi se, da se slabi dnevi pojavijo od nikoder, vendar to ne pomeni, da morate zaradi tega trpeti. Lahko spremenite dan. Globoko vdihnite in ga kar najbolje izkoristite. Ne dovolite, da se slabi dnevi razvlečejo v slab teden, mesec ali leto! Vse kar imamo, je ta en Dan življenja! Naredite ga dobrim in imeli boste življenje ki ga je vredno živeti.

 

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To su moji pokloni za vas, sa željom da vam pomognem manifestirati takav život, kakvog želite i koji vas pripada!

Hvala vam za komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici