SnjezanaRistic

Kako očekivati da se zaljubiš u nekoga i doživiš tu ljubav uzvraćenu, kad sam sebe jedva

podnosiš? Vjerojatno ste to već sami rekli nekom prijatelju ili su vama možda rekli, ali to je istina.

Ako želite živjeti životom koji je ispunjen i u izobilju, tada morate naučiti voljeti sebe i postaviti sebe  kao prioritet. Ipak, upravo sada dok ovo čitate mislite da ovo zvuči kao sebičan način razmišljanja.  Doslovce je suprotno. Kada naučite voljeti sebe i počnete sebe stavljati na prvo mjesto, svi i sve oko vas imaju koristi od toga. Ako njegujete i štitite svoje mentalno i fizičko zdravlje, to znači da imate dovoljno energije i za sve ostale. Koje druge koristi proizlaze iz postavljanja sebe kao prioritet  u vlastitom životu?

 

Pogledajmo: 5 ključnih prednosti, ako sebe postavite kao prioritet

1. Vaše zdravlje


Ovo je očito najočitija korist. Razmislite samo o tome kako se osjećate nakon stresnog dana

(vikenda ili tjedna). Doživljavate li često duge, iscrpljujuće tjedne, u kojima maštate o tome kako ćete provesti vikend, da bi na kraju došli do točke u kojoj se borite, da tijekom vikenda uopće ustanete iz kreveta? Vaše tijelo vas može i hoće prisiliti na odmor ako se ne brinete o njemu.

Stres povećava vašu razinu stresa, ruši vaš imunološki sustav i omogućava veću vjerojatnost da ćete pokupiti svaku bubu koja švrlja okolo. Briga o sebi dio je podrške vašem fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom zdravlju.


2. Poboljšani odnosi


Prijateljstva, obiteljski i romantični odnosi poboljšavaju se sami od sebe kada brinete o sebi. Kako možete očekivati da će vas itko cijeniti i voljeti kada se vi borite da sami učinite isto? Još važnije, kako to možete očekivati kada znate da niste u vašem najboljem izdanju? Ne biste se trebali bojati sebe staviti na prvo mjesto. Odvojite vrijeme koje vam je potrebno za sebe, a isto to dopustite i svom romantičnom partneru. To omogućuje da oboje ostanete usredotočeni. Oboma će biti zabavnije provoditi zajedničko vrijeme. Isto tako, vaša prijateljstva i odnosi s kolegama s posla i članovima obitelji također će imati koristi.


3. Obiteljske koristi


Usredotočimo se na to kako će vaša obitelj i prijatelji zapravo imati koristi. Koliko često otkazujete planove ili ih uopće odbijate napraviti? Previše ste iscrpljeni da biste pripremili večeru, ne možete ustati dovoljno rano da si priuštite relaksirajući doručak. Ljudi u vašem životu vas već vole, žele da budete sretni i žele da budete zdravi. Dakle, stavljajući sebe na prvo mjesto i postavljajući sebe kao prioritet, možete se njima predstaviti najbolje što možete, upravo onako, kako vas i žele vidjeti.


4. Sreća


Na kraju dana, svi mi želimo pronaći sreću. Ovo je način na koji to postižete - napravite si onu bajnu pjenušavu kupku uz čašu vina, za koju mislite da je samo nedostižna filmska scena. Ne razmišljajte o tome što će svi drugi misliti ako uzmete vikend samo za sebe da se opustite. Kad naučite slušati svoje tijelo, bit ćete sretniji. Što znači da se ni oni skeptičnici neće imati na što žaliti kada shvate koliko imaju koristi od vašeg najboljeg izdanja.


5. PosaoBit ćete produktivniji, kreativniji i bolji komunikator kada brinete o sebi. Samo pomislite kako se divno osjećate nakon dobro prospavane noći. Ako vam je to san, pa, taj san možete živjeti ako samo sebe postavite kao prioritet i odvojite vrijeme koje zaslužujete. To će imati posredni učinak u svakom području vašeg života, a vaši kolege i poslodavac će sigurno vidjeti razliku. Ako ste vlasnik posla, onda je to imperativ!

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To so moja darila tebi, z željo, da ti pomagam manifestirati takšno življenje, kot si ga želiš in ti pripada!

Hvala za vaš komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
error: Content is protected !!
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici