SnjezanaRistic

Kako naj pričakujete da se boste zaljubili v nekoga in izkusili to ljubezen povrnjeno, ko pa sami sebe komaj prenašate?

Verjetno ste to že komu povedali, ali pa so vam to povedali in to je čista resnica. Če želite živeti izpolnjujoče in polno življenje, se morate naučiti ljubiti sebe in si dati prednost. Vendar zdaj, ko to berete, razmišljate, da to zveni kot sebičen način življenja. To je dobesedno nasprotno. Ko se naučite ljubiti sebe in se začnete postavljati na prvo mesto, imajo od tega koristi vsi in vse okoli vas. Ko dovolj skrbite za zaščito svojega duševnega in fizičnega zdravja, to pomeni, da imate dovolj vitalne energije tudi za vse ostale.

Katere še druge koristi prinaša to, da postanete prva prioriteta v svojem življenju?

Oglejmo si 5 ključnih prednosti, če postanete prioriteta v svojem življenju:

1. Vaše zdravje


To je očitno najbolj očitna korist. Samo pomislite, kako se počutite po stresnem dnevu (vikendu ali tedenu). Se vam pogosto dogaja, da se teden vleče ko jara kača in fantazirate o tem, kako se boste med vikendom spočili, zgodi se pa to, da se komaj spravite ven iz postelje? Vaše telo vas lahko in vas bo prisililo k počitku, če ne boste poskrbeli zanj. Stres poveča vašo raven stresa, zruši vaš imunski sistem in je večja verjetnost, da boste pobrali vsako okužbo, ki se okol klati. Skrb zase je del podpiranja vašega fizičnega zdravja, pa tudi vašega čustvenega in duševnega zdravja, ter vašega duhovnega jaza.


2. Izboljšanje odnosov


Prijateljstva, družinski in romantični odnosi se izboljšajo, če skrbite zase. Kako lahko pričakujete, da vas bo kdo cenil in ljubil, ko se vi sami borite s tem? Še pomembneje, kako lahko to pričakujete, če niste vaša najboljša različica? Naj vas ne bo strah postaviti sebe na prvo mesto. Vzemite si čas, ki ga potrebujete zase, in dovolite svojemu romantičnemu partnerju enako. To vam omogoča, da ostaneta osredotočena. Oba bosta bolj zabavna in bolj zabavno bosta preživljala vajin čas. Prav tako bo to koristilo tudi vašim prijateljstvem in odnosem s sodelavci in družinskimi člani.


3. Družinske koristi


Poglejmo kakšne koristi bodo imeli vaši družinski člani, ali prijatelji, od tega, da se postavite za sebe? Kako pogosto prekličete načrte, če jih sploh sprejmete? Enostavno ste preveč izčrpani, da bi si pripravili večerjo, ne morete vstati dovolj zgodaj, da bi si vzeli čas za sproščujoč zajtrk. Ljudje v vašem življenju vas imajo radi in želijo si, da ste srečni in želijo, da ste zdravi. Torej, s tem, da sebe postavite na prvo mesto in si date prednost, ustrežete njihovi želji in se jim predstavite v najboljši luči, taki, kot si vas želijo videti.


4. SrečaKončno, vsi želimo najti srečo. Kaj če jo dosežete tako enostavno, kot – da si naredite penečo kopel s kozarcem vina. prižganimi svečaim, nežno glasbo, sami ali v dvoje? Ne razmišljajte o tem, kaj si bodo drugi mislili, če si vzamete vikend zase, da se sprostite. Ko se boste naučili poslušati svoje telo, boste srečnejši. Kar pomeni, da se tisti skeptiči ne bodo imeli nad čim pritoževati, ko bodo ugotovili, koliko koristi imajo od tega, da vas vidijo v vaši najboljši izdaji.


5. Posel


Ko boste skrbeli zase, boste bolj produktivni, bolj ustvarjalni in boljši komunikator. Samo pomislite, kako čudovito se počutite po čudovitem spancu. So to sanje, no, te sanje lahko živite, če si le skrb zase postavite kot prednost in si vzamete čas, ki si ga zaslužite. To bo imelo neposredni, pozitivni učinek na vsa področja vašega življenja, tudi poslovnega in vaši sodelavci in delodajalec bodo zagotovo opazili razliko, ali pa vaši zaposleni in stranke, če imate lastni posel. Pri slednjemu je skrb zase še posebej pomembna.

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To so moja darila tebi, z željo, da ti pomagam manifestirati takšno življenje, kot si ga želiš in ti pripada!

Hvala za vaš komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici