SnjezanaRistic
Napredovanje...
Current Progress
Current Progress
Napredovanje...

Razbijanje mitov o imposter sindromu

Miti vam lahko preprečijo, da bi živeli tako življenje kot si ga želite. Bolj svobodno, bolj bogato, bolj zadovoljno, bolj mirno. Dajo vam napačne informacije, kar vodi do težav, kot je na primer sindrom prevaranta.

Tukaj je nekaj pogostih mitov: "Žvečilni gumi ostane v vašem želodcu do sedem let, če ga pogoltnete; uporabljate le približno 10 % svojih možganov. Če si obrijete lase, bodo postali bolj močni, temnejši ... itd

To so običajne misli, ki preprosto niso resnične.

Tukaj je nekaj napačnih predstav, mitov in odkritih laži o sindromu prevaranta. Če jim verjamete, se morda nikoli ne boste spopadli s to zelo pogosto in zahrbtno težavo, ki vas ujame v ječo omejujočih prepričanj in v omejeno različico življenja, ter vas oropa dostopa do svobodnejše, naprednejše in bolj izpolnjujoče različice vašega življenja.

Mit št. 1 - Ni nič drugega kot dvom v sebe

Dvom v sebe je le eden od vidikov sindroma prevaranta. Morda boste v določeni situaciji dvomili vase zaradi občutka, da ste prevarant. Imate strašljiv občutek, da vas bodo razkrinkali kot navadnega prevaranta, da ste ponaredek in da si ne zaslužite dobre stvari v svojem življenju.
Čeprav ljudje, ki trpijo za sindromom prevaranta, zagotovo dvomijo vase, to ni enak sistem prepričanj. Dvom vase je simptom lažnih občutkov, vendar je celotna izkušnja sindroma prevaranta veliko bolj omejujoča in potencialno škodljiva kot preprost dvom vase.


Mit št. 2 - Samozavestni ljudje nimajo problemov z imposter sindromom

Ta mit je popolnoma neutemeljen. S tem vprašanjem se pogosto ukvarjajo tisti, ki so na mnogih področjih najbolj uspešni. Videti so samozavestni in motivirani, saj vsak dan trdo delajo, da bi premagali svoje občutke neustreznosti in nesposobnosti.
Visoka stopnja samozavesti vam lahko pomaga pri soočanju z lažnimi občutki. Bolj se zavedate, da vaše prepričanje ni resničnost. Vendar samo zaupanje ni čarobna sila, ki bi vas obvarovala pred sindromom prevarantov.


Mit št 3 - Sindrom prevaranta se nanaša le na delovno mesto/karijero 


Ta škodljiv in omejujoč pogled na resničnost lahko zagotovo uniči vaše poklicne želje. To vas lahko na več načinov ovira pri poslu. Sindrom prevaranta pa se lahko prikrade tudi v vaša prijateljstva. Tudi intimni odnosi lahko trpijo. Prepričanje, da ste goljuf, lahko omeji vaše finančno zdravje in fizično dobro počutje ter lahko negativno vpliva na katero koli področje vašega življenja.

Mit št. 4  - Ni zaresen

Nekateri verjamejo, da je sindrom prevaranta znak lene osebe. Da je on njihov izgovor in opravičilo za neuspeh ali za to, da niso poskusili. To ne more biti dlje od resnice!
Ljudje, ki delajo več in dlje kot drugi, imajo pogosto občutek, da so prevaranti. Na ta način poskušajo kompenzirati negativne občutke, ki jih doživljajo. To je resnična težava za mnoge ljudi.


Mit št. 5 - Če ga nimate, vas ne more doleteti

Lahko da boste preživeli velik del svojega življenja, ne da bi izkusili te občutke, nato pa se nenadoma pojavijo. Lahko vas doletijo pri 50ih, 60ih. To ni nekaj, kar imaš ali nimaš. To ni nekaj, s čimer se rodiš. Nihče ni imun na razvoj takšnih misli.
Sprožilci, ki sprožijo sindrom prevaranta so lahko sledeči: lahko je začetek nove kariere; sprememba dinamike odnosov; prejemanje priznanja in doživljanje pomembnih življenjskih sprememb.

Sindrom sleparja je resničen. Pogosto ga vodi strah, zaradi katerega se oseba preveč napreza, da dokaže svojo vrednost, ali odlaša, da bi se izognila morebitnemu neuspehu. Lahko doleti vsakogar. Vzrokov zanj je veliko in lahko ogrozi kateri koli vidik vašega življenja, saj izčrpa vašo vitalno energijo, ki je tako potrebna za doseganje takšnega življenja, kot si ga želite in zaslužite.

Zaključek:

Ne verjemite tem mitom, ki vam lahko preprečijo, da bi prepoznali sindrom prevaranta in preprečili, da bi vam omejeval življenje. Ne pozabite, miti so samo miti!

P.S. Zakaj imam raje besedo "imposter" kot "prevarant" ali "slepar"? Tisti, ki se sooča s to težavo, je že močno onemogočen v svojih prizadevanjih za življenje, kakršnega si želi, zato izrazi, kot sta laž in goljuf, lahko že tako pretežkemu bremenu dodajo dodatno breme.

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To su moji pokloni za vas, sa željom da vam pomognem manifestirati takav život, kakvog želite i koji vas pripada!

Hvala vam za komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici