SnjezanaRistic

Puno toga se govori i čujemo svašta u vezi naših uvjerenja. Govore nam, da bi trebali na novo ožičiti svoj mozak kako bismo eliminirali negativna ili ograničavajuća uvjerenja. No je li to doista put do uspjeha i zadovoljstva u životu?

Pogledajmo kritički na uvjerenja, kako djeluju i što učiniti s onima koje više ne želimo...

      Na putu ostvarivanja snova, DreamBuilder tehnologija razmišljanja nam pomaže, da koristimo kritičko razmišljanje, sustav vrijednosti i svjesnost, kako bi se uzdigli iznad negativnosti, dogmi i kognitivnih predrasuda.

     Svijet oko nas dolazi do nas kroz kontekst. Kontekst pomaže u oblikovanju uvjerenja. Kontekst se može proširiti ili čak prebaciti na drugačiji kontekst, stvarajući tako drugačiju istinu ili neistinu.

     Uvjerenja postoje u stupnjevima vjerojatnosti da su istinita ili lažna. U neke stvari vjerujemo potpunije nego u druge stvari. Ideja da možemo (ili bismo trebali) vjerovati u bilo što 100% je mit i gotovo sigurno manipulacija.

     Umjesto da pokušavate preinačiti svoja uvjerenja, dodajte više konteksta, povećajte svoju percepciju i dodajte više podataka (informacija) kako biste stvorili nove putove uvjerenja (novo ožičenje) u svom mozgu. Tu mnogo dobronamjernih coacheva, terapeuta, praktičara, čini pogrešku, jer krenu mijenjati uvjerenja, ne da bi znali sa čime ih uskladiti.

     Možete stimulirati svoj mozak i mehanizam uvjerenja putem traženja informacija i novosti, također poznatog, kao znatiželja. To je prava narav „djeteta u vama“. To je vaš Genij i vaša božanska iskra u vama. Ne ona znatiželja, što susjeda kuha ili kada je susjed noćas došao kući 🤣 ali reći ću vam, što ja danas kuham 🤣

     Ljudi su također prirodno znatiželjni o društvenim i univerzalnim konstruktima -- što znači način na koji stvari funkcioniraju, a ne izolirane činjenice ili statističke točke. Neka vas zanima otkrivanje novih konstrukata ili kako bi mogli izgraditi novi konstrukt vašeg života?

     GraditeljSnova, uravnotežuje želju za traženjem informacija s odvojenošću od ishoda. Otvorenog je uma za ono što će pronaći i prihvaća neizvjesnost i dvosmislenost, dok je u potrazi za novostima, jer zna, da je na kraju on taj, koji odlučuje što će sa informacijom. Ako je to nešto, što podupire njegove snove, onda će tu informaciju upotrijebiti. Ako ne, spremit će iskustvo traženja u bogatu riznicu svoje mudrosti.

Oni, koji GradeSnove, svjesno oblikuju i utječu i na kontekst svog života, koji proizlazi iz same srčike života, iz Snova. Vaših Snova o tome tko ste i zašto ste ovdje.

Upravo jutros sam imala debatu na temu umjetne inteligencije o tome, koliko je potrebna, korisna ili štetna ili čak opasna. Svaki napredak u ljudskoj povijesti, kao i sve drugo u našem materijalnom svijetu ima dvojako značenje: dobro i zlo. Što će od toga biti, ovisi o nama samima. O nama, kao pojedincu. Živimo u doista revolucionarnom vremenu, makar bi moj nonić rekao, da su oni živjeli u takvom vremenu, (kao i generacije pred njim), ali ono u čemu je bitna razlika, je to, da je sve na puno veću potencu, bilo da se radi o količini ili brzini ili obimu.

Danas u jednom danu, morate donijeti više odluka, negoli je vaša prabaka, prije recimo 100 godina, donijela u jednoj cijeloj godini!!! To je veliki „napad“ na naš mentalni, emocionalni i duhovni ustroj, zato, birajte. Birajte pažljivo i mudro, što je to, što vama čini dobro. Što je to, što vam donosi više radosti i slobode. Možda to ne dolazi lako do vas i ne samo možda, već čak vrlo vjerojatno, ali nemojte se tome odreći iz komoditeta ili zato, što netko drugi ima drugačije ideje o tome, što je dobro za vas.

Samo vi to znate i ne odustajte od toga.

SAMO VI ZNATE, ŠTO JE ZA VAS DOBRO!

I kad smo već kod umjetne inteligencije ili popularne skraćenice A.I. (artifical intelligence), ona je super oruđe u rukama onog, tko sa njom svjesno rukuje.

I ako želite upoznati neke od njenih prednosti u svakodnevnom životu i primjeni u poslovanju, za vas sam pripremila čak 3 eKursa o najučinkovitijim softwerima sa tog područja.

Ako vas zanima, kliknite na donje dugme i pročitajte više:


Inače, danas je Peplinčna srijeda, što znači da danas pokapamo Pusta i sladimo se sa ribljim dobrotama. Za one, koji su vjerni počinje i 40-dnevna korizma do Uskrsa. Veoma praktičan običaj iz pradavnina, jer u ovo godišnje doba, baš i nije bilo dovoljno hrane na raspolaganju, pa se je ionako moralo odricati hrani. Danas imamo hrane u izobilju pa se razbacujemo njome, a običaji gube svoj smisao i značenje, ali ovo je tema za neku drugu zgodu.

Da bi ostvarili svoje snove, moramo se odreći nekih stvari, zato da nove imaju kamo doći.

Opet sam se raspisala, a to su bile tek neke od točaka, na našem zadnjem treningu GraditeljaSnova iliti Drimbiledaraša, ljudi, koji otkrivaju, oblikuju i ostvaruju svoje snove.

Neka vam je slasna Pepelnična srijeda i neka su vam snovi,

Vaš MasterCoach, Snježana Ristić


P.S. A da, obećala sam vam reći što ću danas skuhati. Moje najomiljenije ribe su sardele. Mogu ih jesti 5 puta na da, svaki dan. Tako da danas imam musaku sa sardelama, ali umjesto jajima i mlijekom, zalivena je dobrom malvazijom (alkohol će ispariti tokom kuhanja 🤣)

Ako vas zanima recept: trebaju vam sardele, tanko izrezan crni luk i na ploške narezan krumpir. U slojevima stavite u posudu za pečenje, dodajte začine po želji, zalijte dobrim vinom ili vodom sa malo octa, ako se baš držite posta, dodajte žlicu maslinovog ulja i stavite u pećnicu na 200C° oko 40 min. Svakako da možete upotrijebiti i bilo koju drugu ribu, ali sardela da poseban ukus krumpiru. Pa dobar tek.

P.P.S. Ne zaboravite ponijeti bar poklon ili dva ♥ 🎁

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To so moja darila tebi, z željo, da ti pomagam manifestirati takšno življenje, kot si ga želiš in ti pripada!

Hvala za vaš komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
error: Content is protected !!
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici