SnjezanaRistic
Current Progress
Current Progress
Current Progress
Trenutni napredak...

Pretvorite svoje snove u stvarnost tako što ćete naučiti kako koristiti moćne alate za manifestiranje, koje možete naći na ovim stranicma

Kako se možete osjećati sretnim u sadašnjem trenutku (bez obzira što vam se trenutno događa u vašem životu)?

Vjerujem da želite biti sretni. Da želite da su i vaši najmiliji sretni.

Pa krenimo iz kraja, iz rezultata sreće …(ovo svakako nije gramatički ispravno, ali je ispravno u kontekstu promišljenog manifestiranja) i ne u potragu za izvanjskim sretnim okolnostima, događajima ili susretima.

Za vas sam pripremila 2 jednostavne vježbe i što mi se dogodilo, jer ih sama nisam pravilno primjenjivala: 

Najprije otkrijmo što je to što želite i zašto: 

Zašto želite kupiti taj novi par cipela/telefon/što god vam pada na pamet?


Želite to kupiti, jer mislite da će vas to usrećiti.


Zašto želite više novca?


Jer mislite da će vas to usrećiti.


Zašto želite partnera punog ljubavi i podrške?

Jer mislite, da će vas to usrećiti.

Dakle, sve što stvarno želite, je to, da se osjećate sretnima.

A evo i tajne (koja nije tajna) ali nam je još uvijek tajanstveno i neuhvatljivo njezino djelovanje…. 

Imate moć prizvati sreću...kad god poželite.

Ako čekate nove cipele, više novca, partnera koji vas podržava i tako dalje, da vas usreće, osjećat ćete se privremeno sretno, ali nećete imati kontrolu nad time kad i kako će se ta sreća pojaviti. Stalno ste u traženju ili čekanju tog sljedećeg naleta sretnih okolnosti.

Što ako ... umjesto da vaša sreća ovisi o sljedećem naletu dopamina uvjetovanim nekim vanjskim događajem, situacijom ili osobom...odlučite, da imate moć, da se upravo sada osjećate sretno?

Ovo je jedino što možete kontrolirati.

Naravno, lijepo je i poželjno i dobro i oslobađajuće, imati više novca, odnose pune ljubavi, dobro zdravlje, ispunjavajuću karijeru...sve su to dobre stvari, koje s pravom priželjkujete.

Ali uvijek i u bilo kojim okolnostima, možete izabrati, da budete sretni i bez svega toga i sa time!

Kako možete to uraditi?

Lako.

Postavite si ovo pitanje:

Što mogu učiniti da se osjećam sretno upravo sada, u ovom trenutku?

Kad si postavite ovo pitanje, odmah se prebacite u sadašnji trenutak i pronađete nešto, za što ćete osjetiti duboku zahvalnost.

Kada si ja postavim ovo pitanje, osjetim duboku zahvalnost za... šalicu kave u ruci, skuhana na vlastitom štednjaku... da imam slobodu, da radim od kuće ili sa bilo koje lokacije na svijetu... za moje nevjerojatne kćeri (stvarno se ponekad zapitam, jesam li ih uistinu ja rodila 💕), moji unuci, praunuci, vi moji čitatelji, klijenti, studenti…


Zvuči li vam to prejednostavno?

Da je to nešto, što se podrazumijeva i da to ionako već radite?

Super! Pripadate onoj malobrojnoj grupici od 1% cjelokupnog čovječanstva, koja to radi. Čestitke i hvala vam, što ste pročitali ovo do sada 💕🙏


A nas ostalih 99%, ajmo radit.

Ne znam tko je rekao, čini mi se čika Einstein, da jednostavne stvari nisu lake i da ih ne smijemo pojednostavljivati u smislu „to-se-samo-po-sebi-razumije“. Takvo nešto ne postoji! Usput, kad sam spomenula Einsteina, još uvijek sam pod izuzetnim dojmom interaktivne izložbe, koju su postavili u novosadskom muzeju, posvećenoj Albertovoj ženi, Milevi. Fantastična konstelacija, koja se s kvalitetom može mjeriti s onom u Titanik muzeju u Belfastu, iako je mnogo manjih omjera.

Kako biti sretan u trenutku, bez obzira na trenutne okolnosti - sa praktičnom vježbom


Dakle, tu lekciju sam naučila na veoma grub način i onda, kada sam mislila da sam je konačno naučila, ponovno sam „pala na ispitu“.

Pojavila se životna situacija i … stvari su se počele odvijati po defoltu i ne u skladu s onim, što sam zacrtala kao moju životnu putanju.

I ako se pitate, koja je to životna situacija, što mi se desilo, kako mi se desilo…uopće nije važno.

Ni vama – ni meni!

Životne situacije se dešavaju, jer je to srž života samoga. U svakom trenutku smo u nekoj životnoj situaciji. Evo sada, dok čitate ovu objavu, vi ste u životnoj situaciji čitanja mejla, koja se nalazi u vašoj trenutnoj životnoj situaciji vašeg doma ili radnog prostora ili putovanja ili nekoj čekaonici…koja se nalazi u vašoj trenutnoj životnoj situaciji vezanu na obitelj, zdravlje, karijeru, dob, duhovni život... i sa svime time ste u nekom odnosu.

I tu je vaša, moja, naša moć.

Imamo moć, da izaberemo, kako ćemo se odnositi do situacije.

Znači, nije moja životna situacija kriva što su se stvari počele dešavati po defoltu i ne po mojoj namjeri, već je moje NEPOŠTIVANJE

vječnih, bezličnih, nepromjenljivih i univerzalnih Načela,

dovelo do toga, da su se stvari počele kretati smjerom, kojeg nisam zacrtala i kojeg nisam željela.

Da li to znači, da nisam prakticirala zahvalnost?

Ne, prakticirala sam zahvalnost, ali na prvotno osvojenoj razini, što je dovelo do toga, da sam zaboravila na osnovni princip: vježbanje-ponavljanje. Moj pametnjaković (čitaj ego) me je uvjerio, da sam to jednom zauvijek usvojila.

Zahvalnost je slojevita, nikad do kraja savladana, životna praksa i ne metoda!

I tako sam se vratila osnovama, baš kao što me je učio moj profesor glazbe: pred svaki nastup, umjesto da smo vježbali partituru, morali smo u beskraj ponavljati dosadne etide.

U svoj „pametnjaković“, to jest, pametni telefon, sam ponovno vratila alarm, koji me svakih 2 sata podsjeti da prestanem sa trenutnom aktivnošću i da se minut-dva posvetim traženju duboke zahvalnosti, sve dok mi se od ganuća ne zarose oči.

Istu vježbu, ali s manje intenziteta uradim i kada se uhvatim za bilo kakvu kvaku: na vratima ormarića, stana, auta, frižidera… u tome je „kvaka“ 😉

Može li biti jednostavnije?!

I još jedna vježba za kraj:

Zato, zastanite odmah sada, prestanite sa čitanjem, i upitajte se:

 „Što mogu učiniti, da se osjećam sretno, upravo sada, u ovom trenutku?“

Probajte. Testirajte. Ne vjerujte nikome na riječ – niti meni i pogledajte, koliko još sretnih trenutaka možete utkati u svoj dan.

Ova vježba će pokrenuti talasanje vedrih vibracija, jer svaka vaša pozitivna misao ima pozitivan, dalekosežan učinak na vaš život. Na svako pitanje postoji odgovor, pa tako i odgovor o vašoj sreći.

I ne samo to. Ovako stvarate plodno tlo da vam lakše i brže dolazi još više želja.


Dakle, što imate za izgubiti? Samo taj par novih cipela 😂


Probajte i javite mi kako vam ide. Čitam sve mejlove i prije ili kasnije odgovaram na njih.

I kad smo kod toga, u sljedećem javljanju odgovaram na pitanja o novcu, koja mi je uputila nekolicina od vas i vjerujem da će i svima ostalima biti zanimljivo, stoga vam nisam slala pojedinačne odgovore, a vi ćete prepoznati svoje pitanje u mojim objašnjenjima.

A cijeli bi ovaj blog mogao stati u ovu rečenicu:

„Da bismo postigli sreću, moramo prilagoditi svoje živote Univerzalnim Zakonima Sklada i Reda.“

P.S.: zašto me nije bilo ovih dana?

Pa iako su, bar ovdje u Sloveniji bile mini školske ferije vezane na Dan OF i Prvi maj, meni su ovo bili intenzivni radni dani. Iznimka je bio samo 1.Maj, jer mi je to pored obiteljskih rođendana i Nove godine, najljepši praznik i pošto nam je i vrijeme išlo na ruku, bilo je fantastično druženje uz krijes, harmoniku, pjesmu i zna se, dobru hranu. Ostalo vrijeme sam provela uz laptop i po 16 sati na dan (ovo vam uistinu ne preporučujem, a ujedno je to i nešto, na čemu sam duboko i ponizno zahvalna, da moje tijelo to s lakoćom podnosi), jer sam bila aktivni sudionik u 3 zahtjevna, međunarodna treninga s područja:

-  transformativnog coachinga

- primjene napredne umjetne inteligencije u procesu coachinga

- organiziranje i rast coaching posla

I još jedan praktičan, najbolji mogući korak na putu traženja osjećaja sreće...poklon za vas!


Voljela bih vam pomoći da razjasnite svoju viziju života kojeg biste apsolutno voljeli živjeti. Kroz polustani BESPLATNI razgovor, pomoći ću vam osmisliti  kristalno jasnu, rasplamsanu viziju vašeg sna i odrediti koji je vaš najbolji sljedeći korak, da to ostvarite...

Zašto sam naglasila, da je razgovor besplatan? Jednostani coaching razgovor sa mnom, kao iskusnom i priznatom MasterCoachu, dostupan je po cijeni od 250 – 500€, ovisno o zahtijevnosti razgovora. Ali u sjećanje na onu Snježanu, beskućnicu, a takvih »Snježana« ima na tisuće, uvijek se trudim, da osiguram bar nekoliko termina, koje poklanjam onima, koji su odlučni, da bez obzira na svoju trenutnu situaciju, zgrabe uzde svog života u svoje ruke. Ako ste vi takva »Snježana« ili »Snješko« i ako još nikada niste imali priliku da sa mnom razgovarate, kliknite na link, izaberite među slobodnim terminima i dobit ćete moju punu pažnju i znanje, da vam pomognem osmisliti vašu viziju i vaš najbolji mogući prvi korak na putu ostvarivanja vaših snova.

I ne brinite, bit ćete u sigurnim rukama. Kroz ovakav razgovor je u zadnjih nekoliko godina prošlo već nekih desetak tisuća ljudi, a iz njih je potekla rijeka nevjerovatnih ostvarenih snova.

I to ne tamo negdje, na nekim drugim prostorima, već tu, ovdje, na našim prostorima, od Triglava do Vardara.

Rezervirajte vaš termin, odmah sada, jer ih uistinu ima tek nekoliko na raspolaganju: https://calendly.com/dreamcoachakademija/strateski-razgovor

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To so moja darila tebi, z željo, da ti pomagam manifestirati takšno življenje, kot si ga želiš in ti pripada!

Hvala za vaš komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici