SnjezanaRistic
Current Progress
Current Progress
Current Progress
Trenutni napredak...

Ste med tistimi, ki jih pohvala spravi v zadrego ali celo razburi? Če je tako, verjemite, da niste edini in v današnjem prispevku vam razkrivam 4 glavne razloge, zakaj je temu tako.

Razumevanje zakaj lahko pohvala deluje na nas negativno

Čestitke! Dobili ste pomembno napredovanje v službi.

Morda ste se leta ukvarjali s svojimi financami in se je vaša neumorna marljivost obrestovala. Morda ste naredili zahtevne spremembe življenjskega sloga, ki so vas nagradile z odličnim zdravjem in dobrim počutjem.

Vaši prijatelji, sodelavci in družinski člani vas neverjetno hvalijo. To bi moral biti srečen in čudovit čas, zakaj se torej počutite, kot da si vsega tega ne zaslužite? Kakšni se to neprijetni občutki sprožijo, ko vas nekdo pohvali ali nagradi?

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je lahko popolno sprejemanje pohvale in priznanja moteče in celo uničujoče.


1. RAZLOG: NISTE NAVAJENI NA POHVALO


Morda mislite, da vas nekdo hvali s prikritim namenom. Kaj hoče dobiti od vas? Zakaj to počne? Kaj hoče?

Takšna vprašanja in občutki nelagodja se vam lahko porajajo, če v preteklosti niste bili hvaljeni in cenjeni za svoje dosežke in zato niste imeli priložnosti uživati v takih občutkih, kot nekaj naravnega in dobrega. To vam je nekaj tujega. Normalna človeška reakcija je, da na neznane izkušnje gledamo z nezaupanjem in jih dojemamo kot škodljive. To je razlog, da je človeška rasa preživela tako dolgo. Ko se ukvarjate z nečim novim, je smiselno biti previden.

Vendar to ne pomeni, da je vedno pravilno prepričanje. Morda se boste morali umakniti iz situacije in nanjo pogledati objektivno. Dajte si nekaj časa, da spoznate, da ste resnično vredni pozitivne pozornosti, ki ste je deležni.


2. RAZLOG: VI STE DRUGAČNA OSEBA KOT STE BILI

Ustvarjanje nove realnosti pomeni živeti v novem svetu. Če je vaš dosežek dovolj velik, boste zrasli kot oseba v mnogih pogledih. Dobesedno na novo ustvarjate sebe.

Zdaj ste drugačen človek, kot ste bili pred leti, še posebej ko ste bili kot otrok. Zato je lahko vaša prva izpostavljenost, vaši novi realnosti, vašim novim dosežkom, vznemirjajoča. Spomnite se, da ste to storili z razlogom. Želeli ste izboljšati svoje življenje. Morda boste potrebovali nekaj časa, da se boste navadili na to novo samopodobo in spoznanje, da ste resnično vredni priznanja, ki ga prejemate, tako svojega, kot tujega.


3. RAZLOG: NIZKO SAMO-SPOŠTOVANJE, SLABA SAMOPODOBA


Kdorkoli in kjerkoli že ste, vedite, da lahko ustvarite življenje svojih sanj. Vredni ste živeti to življenje. Ste močna in edinstvena oseba, ki si zasluži uresničitev svojih želja in sanj.

To je težko verjeti, če se borite z nizko samopodobo. Morda imate slabo samopodobo zaradi desetletij čustvene ali psihične zlorabe. Mogoče ti ljudje, s katerimi se družite, ne verjamejo, da ste nekaj posebnega, zato vas tudi bivanje v takšnem okolju ponižuje.

Nizka samopodoba vas lahko vodi v zmotno prepričanje, da si ne zaslužite pohvale.


4. RAZLOG: LJUBOSUMNOST LJUDI KI VAS NE MARAJO


Težko je sprejeti, a včasih vas bodo najbližji ljudje prezirali, ko vam uspe. Rekli vam bodo, da nikakor niste vredni pohval, ki jih prejemate. Imeli ste le srečo; niste nič posebnega. Ste prevarant in slepar...

Ne dovolite, da vas sovražniki prepričajo, da niste vredni uspeha in priznanja, ki ste si ga prislužili s trdim delom.


ZAKLJUČEK:


Če se borite z nizko samopodobo, poiščite pomoč. Pogovorite se s svetovalcem. Preživite čas z ljudmi, ki vas občudujejo, spoštujejo in imajo radi. Držite se stran od sovražnikov.

Če je to vaš prvi pomemben dosežek, sprejmite pohvalo, čeprav niste vajeni pohvale. Zaslužite si pohvalo. Ti nasveti vam lahko pomagajo premagati moteče občutke, ki jih včasih vzbudita priznanje in pohvala.

Spremenite svojo podobo o sebi. Neustrezna predstava o tem, kdo v resnici ste, je glavni »krivec«, da v svojem življenju in delu ne uživate v največji meri.

V resnici si zaslužite vso pozitivno pozornost, ki jo lahko dobite, in še veliko več.

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To so moja darila tebi, z željo, da ti pomagam manifestirati takšno življenje, kot si ga želiš in ti pripada!

Hvala za vaš komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
error: Content is protected !!
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici