SnjezanaRistic

5 “novčanih rana” koje sabotiraju coacheve... i sve druge, koji iskreno žele pomagati drugima

„Ako ne znaš kamo ideš, izgubit ćeš se na svakom putu.“

A sada, više nego ikada, s toliko straha i dezinformacija, stvarno se lako izgubiti.

Ovo se posebno odnosi na bogatstvo i obilje u teškim vremenima - ako nemate jasnu viziju, letite naslijepo.

Vjerujte mi, rušilo me i palilo dovoljno puta, da sam to napokon shvatila.

Nakon jednog takvog (ZADNJEG) sloma – rodila sam se u novi, dotada meni nepoznat svijet obilja dobroga, koji uključuje i novčano bogatstvo.

Ali imati jasnu viziju financijske slobode, je puno više od tek toga koliko novca želite imati...

Radi se o dizajniranju NAČINA ŽIVOTA koji osigurava POTPUNO OBILJE u svakom životnom području.

Jedna je stvar imati sve strategije koje su ti potrebne da izgradiš takav način života, ali sasvim druga stvar je kako to uraditi, ako u sebi nosite „novčane rane“. Te rane vas mogu mogu i hoće, sabotirati i vas i vaš uspjeh. Pored coacheva, to se svakako odnosi i na sve vas, koji na bilo koji način pomažete drugima: terapeuti, praktičari, poduzetnici, pisci…roditelji.


Evo 5 uobičajenih „novčanih rana“ i načina na koji se projiciraju i sabotiraju vaš uspjeh i prijete da ugroze vašu mogućnost da zaživite životom, kojim bi voljeli živjeti.


     Ograničavajuća uvjerenja u vezi s novcem:  

Coachevi koji imaju ograničavajuća uvjerenja u vezi s novcem mogu imati problema da naplate svoju vrijednost ili se mogu osjećati krivima zbog naplaćivanja svojih usluga.

     Strah od odbijanja: 

Strah od odbijanja može dovesti do toga da coach premalo naplaćuje svoje usluge ili da u potpunosti izbjegava razgovore o prodaji

     Sindrom impostera - lažnjaka: 

Sindrom lažnjaka može uzrokovati da coach podcijeni svoje vještine i stručnost, što dovodi do nedovoljnog broja klijenata ili nevoljkosti da se plasira na tržište

     Novčani obrasci: 

Novčani obrasci su uvjerenja o novcu koja su ukorijenjena iz djetinjstva i mogu utjecati na odnos pojedinca prema novcu u odrasloj dobi. Ako coach ima negativna uvjerenja o novcu, to može utjecati na njegovu sposobnost privlačenja bogatstva i izgradnje uspješnog poslovanja

     Samo-sabotaža: 

Coachevi koji nisu svjesni svog samo-sabotirajućeg ponašanja, mogu nesvjesno potkopati vlastiti uspjeh, primjerice odugovlačenjem važnih zadataka ili izbjegavanjem preuzimanja rizika koji bi mogli koristiti njihovom poslovanju


Zašto sam nazvala ova uvjerenja o novcu „novčane rane“?

Zato, jer ako ste se prepoznali u nekom od gornjih primjera, ono što znam je, da vas je novac ranio. Ako vaš posao izgleda kao ringišpil, jednom gore, drugi put dolje; jednom obilje klijenata i novca, drugi put, ni klijenta ni novca, to je zato, što vas je nekad davno, novac ranio i vi još uvijek čupkate krastu sa te rane i ne dozvoljavate joj da zaraste i ozdravi. Ako vas je strah prodaje i marketinga, a iskreno, iz sveg srca želite svojim znanjem i iskustvom pomoći ljudima, novac vas je ranio. Ako već neko vrijeme, čak godinama, u sebi skrivate želju da kao coach, savjetnik, praktičar, pisac.. pomažete ljudima, ali nikada niste dovoljno spremni, dovoljno dobri, nemate dovoljno vremena, dovoljno bilo čega ...  novac vas je ranio!

Ranio vas je rano u djetinjstvu od ljudi, koji su vam bili najbliže i koji su vam bili najdraži - i koji NISU NI SLUTILI, da su vas povrijedili!

Ranio je vaše osjećaje vrijednosti, pripadnosti, voljenosti, važnosti…ranio je vašu dušu i ako toga niste svjesni, ranjava vas još i danas, bez obzira imali 30, 50, 70... godina. Niste svjesni tih ranjavanja, jer su se možda desila na način, koji ni po čemu nije bio težak, prijeteći ili ružan, ali je na specifičan, zamaskiran način, ranio vašu nježnu, dječju dušu. Zato je neka od navedenih uvjerenja teško prepoznati, ali vam vaši trenutni rezultati pokazuju, da su ona u vama.

Važno je da coachevi budu svjesni tih ozljeda koje im je možda novac nanio i da rade na njihovom liječenju kako bi izgradili uspješan i održiv coaching posao.

Za coacheve je uistinu od životne važnosti da izliječe te rane, zato da mogu utjecati na svijet oko sebe i pomoći ljudima, koji čekaju na njihovu pomoć.

Što mislite, ako coachevi imaju problema sa mindsetom bogatstva, kako je sa drugima, koji nemaju svih tih alata i znanja o tome, kako prepoznati i promijeniti uvjerenja, koja ne podržavaju ono što želimo ostvariti u uvjerenja, koja će nas brže i učinkovitije dovesti do željenih rezultata??


Zašto je važno prepoznati i izliječiti rane od novca?

Prepoznavanje i liječenje vlastitih rana, koje vam je novac nanio, pomaže vam da…

... prevladate financijske izazove i stvorite veću razinu bogatstva i obilja. Da i u teškim vremenima možete iz njih izaći jači nego što ste ikad zamišljali, gradeći veće obilje  i stvaranje većih razina bogatstva i obilja.

... upravo sada, više nego ikada, otključate svoju istinsku sposobnost da ispunite svoju svrhu i svoju sudbinu


Najteži među njima, bar za coacheve, je sindrom impostera.


Pa evo nekoliko koraka kako ga prepoznati i što sa njime učiniti:

Simptom imposter sindroma se obično odnosi na osjećaj nesigurnosti i sumnje u vlastite sposobnosti i znanje, iako su osobe koje pate od ovog sindroma često izrazito uspješne i kompetentne u svojim poslovima. Evo nekoliko načina, na koji ovaj sindrom može značajno utjecati na rad i dohodak coacha:

  1. Nedostatak samopouzdanja: Osoba s imposter sindromom može se osjećati nesigurno u svom znanju i sposobnostima kao coacha, savjetnika, terapeuta…, što može dovesti do manjka samopouzdanja u radu s klijentima.

Rješenje: Važno je raditi na poboljšanju samopouzdanja i samo-efikasnosti kroz različite tehnike kao što su afirmacije, samo-refleksija, fokusiranje na dosadašnje uspjehe u karijeri

  1. Ograničavanje vlastitog potencijala: Osoba s imposter sindromom može se bojati preuzeti nove klijente ili povećati cijene usluga jer osjeća da nije dovoljno stručna za takve korake.

Rješenje: Potrebno je napraviti korak po korak plan i postaviti ciljeve koji su izazovni, ali i realistični. Rad na postupnom povećanju baze klijenata i cijene usluga, pomoći će vam u izgradnji povjerenja u vlastite sposobnosti.

  1. Povećan stres: Osoba s imposter sindromom može se osjećati pod stresom i pritiskom u želji da uvijek bude savršena u svom coaching radu

Rješenje: Važno je naučiti kako upravljati stresom i pritiskom, primjenjujući tehnike kao što su meditacija, joga i tehnike disanja. Također, važno je imati realna očekivanja i prihvatiti da nitko nije savršen.

  1. Poteškoće u izgradnji odnosa s klijentima: Osoba s imposter sindromom može se bojati otvoreno razgovarati sa klijentima o svojim sumnjama i nesigurnostima, što može utjecati na izgradnju povjerenja i odnosa s klijentima. Ovo je od presudne važnosti za bilo koga, tko na prisan, osoban i intiman način radi sa svojim klijentima. Ovo je biti-ili-ne biti za vaš posao!

Rješenje: Važno je raditi na otvorenoj i iskrenoj komunikaciji s klijentima te pružiti podršku i razumijevanje u procesu rada s njima. Također, moguće je razgovarati s drugim kolegama i tražiti podršku i savjete. 

  1. Nedostatak motivacije: Osoba s imposter sindromom može se osjećati demotivirano i bezvoljno u odnosu na svoju coaching karijeru, zbog nedostatka samopouzdanja i straha od neuspjeha.

Rješenje: Važno je redovito raditi na motivaciji i inspiraciji, primjenjujući tehnike kao što su postavljanje ciljeva, praćenje napretka i rad na kontinuiranom usavršavanju. Važno je također fokusirati se na zadovoljstvo i radost koju vam coaching posao nudi, a ne samo na novčani dobitak. Također, moguće je razmotriti sudjelovanje u programima podrške i edukaciji za osobe koje pate od imposter sindroma.


Zaključak:

Bez obzira, na koji način se novčano ranjavanje pokazuje u vašem životu i radu, budite među onima, koji preuzimaju odgovornost za svoje uspjehe i snove u svoje ruke i potražite pomoć. Samo hrabri su sposobni potražiti pomoć. To je karakteristika koja dijeli prosječnu osobu od uspješne. Koja dijeli uspješnog coacha, poduzetnika, sa velikim brojem vjernih klijenata, sa dohotkom koji mu omogućava izabrani životni stil, od coacha, koji i dalje radi posao koji ne voli, zato da može financirati svoj coaching posao, polako gubeći volju i snagu, da gradi svoj coaching posao i pomaže ljudima, kojima je njegova pomoć potrebna.

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To so moja darila tebi, z željo, da ti pomagam manifestirati takšno življenje, kot si ga želiš in ti pripada!

Hvala za vaš komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
error: Content is protected !!
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici