SnjezanaRistic
Current Progress
Current Progress
Current Progress
Trenutni napredak...

Premik od misli, da ste prevarant ali goljuf, do pristne, samozavestne osebe, ni potovanje čez noč. Lahko pa kadarkoli začnete verjeti vase. Samo nekaj sekund traja, da sprejmete idejo, da ste odgovorni za svoje življenje in da lahko dosežete karkoli. Da si zaslužite vsako pozornost ali priznanje, ki ga dobite zaradi pozitivnih izkušenj, ki jih ustvarjate, in preprosto zato, ker dihate.

Vendar, če imate sindrom imposterja, boste potrebovali nekaj časa, da vzpostavite trajno samozavest in dolgoročno prepričanje vase. Še posebej, če so za vami leta, desetletja sindroma tiranskega prevaranta nad vami.

Toda v tem vesolju je ena čudovita stvar in to je, da je vse narejeno dvakrat. Da je vse najprej misel, nato izkušnja, stvar, dogodek in vse ostalo v vašem življenju. Misel je energija, a energijo ne moremo niti ustvariti niti razkrojiti . Lahko pa z njo upravljamo. 

Kako se to nanaša na občutek sindroma imposterja?

V njem je zajeta velika, celo ogromna energija. In ko to energijo, ki vam je doslej preprečevala, da bi bili, ustvarjali, imeli in uživali v vsem, kar resnično ljubite, obrnete, transformirate iz degradacije v rast, lahko takoj spremenite svoje življenje na bolje. Seveda takšna stvar zahteva "močne mentalne mišice" in ena od teh "mišic" je ODLOČITEV!

Vaš občutek neustreznosti vas spremlja vse življenje, zato lahko traja nekaj časa, da se spremenite, toda ko se odločite, z razumevanjem, da je proces preobrazbe vseživljenjsko potovanje, vam bo veliko lažje. 

 


Višji kot so vaši dosežki, večja je verjetnost, da jih boste diskreditirali


Mnoge zgodovinske osebnosti, ki so na katerem koli področju bistveno spremenile človeško zgodovino, so pogosto verjele, da so goljufi. Niso mogli verjeti, da bi njihova edinstvena prizadevanja lahko imela takšen vpliv na druge in svet okoli sebe, čeprav so si prav to želeli. Tudi ob dokazih, da so njihove sposobnosti, trdo delo in trud ustvarili pozitivne spremembe za človeštvo, so verjeli da so le srečneži, ki se jim je posrečilo.

Ustavite se zdaj in pomislite na nekaj, kar tako z lahkoto dosegate, da je celo odveč, da razmišljate o tem, kaj šele, da se hvalite s tem ali da se zaradi tega počutite vredne. Ker pa mislite, da to ni nič posebnega, da to zmore kdorkoli, podcenjujete svoje sposobnosti in hkrati precenjujete sposobnosti nekoga drugega! Na ta način vam občutek neustreznosti dvakrat ukrade energijo – energijo veselja do življenja.

Če malo pomislimo, je to smiselno, kajne?

Večji kot je vaš dosežek, težje bi bilo sprejeti, da ste zanj odgovorni. To ne pomeni, da boste pobrali vse zasluge za nekaj, kar ste naredili v ekipi, niti da se boste posipali z lažno skromnostjo. Ponosno sprejmite pohvale, nagrade in tisti dober občutek, da ste nekaj prispevali in da ste bili del nečesa dobrega.

Medtem ko letim po svetu, veliko časa preživim v čakalnicah na letališčih in nekoč sem med čakanjem opazovala čistilko, ki je brisala tla v čakalnici. Skozi misli mi je preletelo, koliko miniaturnih dejanj je potrebnih, da bi tako ogromen sistem, kot je letališče v Los Angelesu, deloval brezhibno. Da je na tisoče in tisoče potnikov, njihova prtljaga, osebje in vse ostalo pravočasno in dobro servisirano. Delo te čistilke, medtem ko skrbno briše tla v čakalnici, je nenadomestljivo in tako pomembno kot delo pilota ali enega v stolpu. Ni enako zahtevno, vendar je pomembno in gospa ima vso pravico  da se počuti pomembno. Videlo se je, da uživa  v tem, kar počne, in ni oklevala, da bi nas prosila, naj dvignemo noge, da lahko pomete pod sedežem. S svojim odnosom, odličnim delom mi je v tem trenutku pomagala, da se počutim bolje. A je kaj boljšega od tega, ko se nekdo počuti bolje zaradi vas in tega, kar počnete?

Vesolje nima niti metra niti tehtnice. Ni velikega ali majhnega. Meri le, koliko ljubezni je vložene v to, kar počnete. Ne pozabite tega! Sprejmite idejo, da ste sposobni velikih stvari in si zaslužite vse priznanje, ki ga dobite za svoj trud.


Naučeni smo da verjamemo temu kar vidimo


Človeška življenjska doba se, to veste, podaljšuje in večina ljudi bo živela več kot 70 let. Jaz sem že v osmem desetletju, vi ste mogoče v tridesetih, petdesetih…  toliko, kolikor jih imate in kar ste redno videvali v vseh teh letih, neposredno vpliva na vaše misli in življenje, če to dovolite. To posledično pomeni, da prej ko začnete svojo herojsko pot, od lažnega občutka nezadostnosti do resnične samozavesti, manj bo ta občutek vplival na preostanek vašega življenja.

Ker smo bili vzgojeni, da verjamemo temu, kar vidimo, začnite ustvarjati vidne dokaze o vašem uspehu. Vodite dnevnik uspeha. Ustvarite svojo ploščo za uspeh, kot je tista z vizijo. Nadenite si slike in spomine na svoje pretekle dosežke. Začnite od vrtca do mesta, kjer ste zdaj. Preživljajte čas z ljudmi, ki vas prepoznajo kot sposobno, vredno in zaslužno osebo, ki tudi ste. Razvijajte okolje, ki spodbuja vrednost in visoko samozavest, ne pa nesposobnosti in neustreznosti.

Igrajte igro preoblikovanja

Lepo umetniško delo v grdem okvirju, ne more izraziti vse svoje lepote. Nadomestiti ga je treba z okvirom, ki bo podpiral in poudarjal njegovo lepoto. Uporabite isto strategijo za premagovanje sindroma imposterja.

Ko dvomite vase, zavestno ustavite svoj miselni proces. Poglejte dokaze. Preoblikujte svoje misli iz negativnih v pozitivne. Pomislite na svoje trdo delo, ki vas je pripeljalo do te točke. Spomnite se prejšnjih uspehov. Povejte si, da ste vredni vseh zaslug, ki jih dobite za svoje dosežke in da lahko naredite velike stvari.

Kar redno videvate, je tisto, v kar verjamete. Torej, razvijte podobo sebe kot sposobne, samozavestne osebe in osebe vredne pozitivnega priznanja. Preoblikujte dvom vase in ga spremenite v samozavest s pozitivnim samo-govorom. Sprejmite, da bo za premagovanje sindroma imposterja potreben čas, še posebej, če je v vas že toliko let. Zgradite okolje, ki spodbuja pozitivno podobo sveta in ga napolnite z ljudmi, ki vas spoštujejo in občudujejo.Zaključek:

Čestitke, da ste zakorakali na svojo junaško pot. Ne bodo vsi! Če pa se nekdo ODLOČI in stopi na to junaško pot, pa čeprav se mu od strahu tresejo kolena, bo ta nekdo doživel uspeh, ki je nepredstavljiv vsakdanjemu načinu razmišljanju.

Zavestne ali podzavestne navade, ki se redno ponavljajo, ustvarjajo naše življenjske izkušnje. Lahko so dobre ali slabe. Tudi vaše misli so navada, zato izbirajte misli ki podpirajo vašo pristno samopodobo. Ta vam bo pomagala ustvariti svet, za katerega veste, da si ga zaslužite. To je svet, v katerem se, taki kot ste, dobro počutite in velikodušno sprejemate pohvale drugih. Krenite že danes na vašo junaško pot in vse manje se boste počutili kot prevarant in vse bolj kot sposobna oseba in oseba vredna svojih dosežkov.

Uvijek na strani vaših snova!

Hvala vam što ste pročitali blog 💞

Ako imate bilo kakvu ideju ili želju za određenu temu, slobodno mi pišite na  info@snjezanaristic.com i sa veseljem ću vam ugoditi!

I NE ZABORAVITE IZABRATI POKLONE ⬇️

kliknite  IZBERITE ŠTO ŽELITE 

IZABERITE SVOJ DAR >>

To so moja darila tebi, z željo, da ti pomagam manifestirati takšno življenje, kot si ga želiš in ti pripada!

Hvala za vaš komentar 🌞

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kolačići koji ne debljaju

Ova web stranica je ažurirala svoju politiku privatnosti u skladu s promjenama zakona Europske unije o zaštiti podataka, za sve članove na globalnoj razini. Također smo ažurirali naša Pravila o privatnosti kako bismo vam pružili više informacija o vašim pravima i odgovornostima u vezi s vašom privatnošću i osobnim podacima. Pročitajte ovo kako biste pregledali ažuriranja o tome koje kolačiće koristimo i koje informacije prikupljamo na našoj stranici. Daljnjim korištenjem ove stranice, slažete se s našim ažuriranim pravilima o privatnosti.

Za vaše bolje iskustvo na našoj web stranici